Trikovi za savršenu piletinu

Jednostavni trikovi da spremite savršenu piletinu

Piletina ima sjajan ukus, brzo se sprema, ima pristupačnu cenu, pa je zbog toga veoma često na našim trpezama, evo nekoliko saveta da dobijete pečeno pileće meso sjajnog ukusa.

Kad god ste u prilici koristite sveže pileće meso, što boljeg kvaliteta, ali i ono zamrznuto biće boljeg ukusa ako se poslužite ovim trikovima.

Da bi pileće meso nakon pečenja bilo meko i vlažno treba ga pre pečenja na nekoliko minuta potopiti u slanu vodu, a za najbolji ukus pečene piletine pecite ga na 160-170 stepeni Celzijusa.

Pre spremanja, izlupajte meso kako bi svi njegovi delovi postali jednaki, jer ako su neki delovi deblji na ivicama nego u sredini meso će se na ivicama isušiti tokom pripreme.

Ako želite da vam pileće meso nakon pečenja ima hrskavu kožu, pre stavljanja u rernu meso dobro izbrišite i isušite.

Posle prženja piletinu ostavite da odstoji nekoliko minuta, tako će se svi sokovi  zadržati u mesu.

Categories: Saveti

Nema komentara - ostavite prvi!

Komentariši

Napomena Svi komentari uvredljive sadržine će biti odmah izbrisani.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *