Zapečena boranija sa mlevenim mesom

Vreme kuvanja
45 min
Težina
lako
Za koliko osoba
4
Kategorija
Glavno jelo
Korisnik
Objavljeno
1 dl
Ulje
1 glavica
Crni luk
3 čena
Beli luk
1 kg
Boranija
10 g
Začin
500 g
Mleveno meso
4 kom
Jaja
1 kašičica
Peršun
2 dl
Kisela pavlaka
Zapečena boranija sa mlevenim mesom

Super ideja za brzi porodični ručak!

  1. Na ulju popržiti sitno iseckan crni i beli luk, zatim dodati boraniju, malo vode i začina po ukusu. Dinstati sve zajedno u poklopljenoj šerpi do pola sata. Ako je potrebno, dodajte još malo vode.
  2. U drugoj šerpi popržite crni luk, dodajte mleveno meso i lepo začinite solju i i biberom. Pržite 10-ak minuta, pa sklonite sa vatre. Kada se ohladilo meso, dodajte 1 jaje, sitni peršun i sve dobro izmešajte.
  3. Pomešajte boraniju i meso (obratite pažnju da nema mnogo vode u šerpi sa boranijom) i sve ovo prelijte mešavinom 3 jajeta i kisele pavlake.
  4. Peći 30-ak minuta na 200 stepeni, dok se lepo ne zapeče.

Nema komentara - ostavite prvi!

Komentariši

Napomena Svi komentari uvredljive sadržine će biti odmah izbrisani.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *