Kako savršeno skuvati jaje

Svi znaju skuvati jaje, ali …

Uvek pripremajte jaja koja su na sobnoj temperaturi, da biste lakše odredili vreme kuvanja i pucanje ljuske sveli na minimum
Za rovito jaje, spustite jaje u ključalu vodu, nežno sa kašikom, kuvajte ga tri ipo minuta za jaje srednje veličine i četiri minuta za veliko jaje. Žumance će biti sunčano žuto a belance nežno belo. Kuvajte još minut ako želite svoje meko kuvano jaje malo čvršće.
Za tvrdo kuvano jaje, stavite jaje u posudu i prelijte ga hladnom vodom, neka bude bar dva centimetra vode iznad jajeta. Kada voda proključa, podesite tajmer između 7 do 10 minuta u zavisnosti od toga koliko tvrdo kuvano jaje volite. Što duže kuvate jaje, to će biti tvrđe .
Kada skuvate jaje, spustite ga u dosta hladne vode na jedan minut. Ocedite ga i potopite u posudu sa hladnom vodom, ovo će sprečiti jaje da se prekuva i da ga lakše oljuštite. Razbijte ljusku zadnjim delom kašike, dok se jaje hladi, i biće vam lakše da ga oljuštite.

Oznake: , ,
Categories: Saveti

Nema komentara - ostavite prvi!

Komentariši

Napomena Svi komentari uvredljive sadržine će biti odmah izbrisani.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *