Kako dobro ispeći kolače

Par jednostavnih trikova kako da dobro ispečete kolače

Da biste izbegli, kad pečete kolače u rerni, da se kora zapeče, a sredina ostane gnjecava ili da  testo spadne i umesto naraslog kolača dobijete tanku i žilavu masu, potrebno je da bar približno znate na kojoj temperaturi treba peći koja testa.

Uobičajeno je da se testa za kolače stavljaju u toplu rernu, a temperature koje predlažemo odgovaraju za električne rerne.

Mućena testa u dubokim posudama peku se lagano na slaboj vatri (od 165 do 185°C), a tanki, sitni kolači i razne oblande na srednjoj (od 185 do 195°C) i jakoj vatri (od 200 do 225°C).

Oznake: ,
Categories: Saveti

Nema komentara - ostavite prvi!

Komentariši

Napomena Svi komentari uvredljive sadržine će biti odmah izbrisani.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *