Da li su jaja sveža?

Koliko je neprijatno pojesti pokvareno jaje, znaju svi oni koji su doživeli ovakve stomačne probleme. Zato, ne dozvolite više nikad da vam jedno pokvareno jaje iz čitave korpe upropasti jelo i napravi pakao od života!

Uzmite staklenu posudu koja bi trebala biti dovoljno duboka da naspete vodu visine dva puta veličine jajeta, tako da bi jaje moglo biti potopljeno u potpunosti u nju. Dodajte kašičicu soli.

Pažljivo spustite jaje u posudu i posmatrajte šta se događa.

  • Sveže jaje u potpunosti će potonuti i zalepiti se za dno
  • Malo starije jaje će jednim krajem biti na dnu, a drugi kraj će se podignuti prema površini, ali se jaje i dalje može bezbedno koristiti.
  • Jaje koje pluta na površini vode, rizično je za konzumaciju i zato ga ne koristite.
Oznake:
Categories: Saveti

Nema komentara - ostavite prvi!

Komentariši

Napomena Svi komentari uvredljive sadržine će biti odmah izbrisani.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *